Det är jag som är Sofie och ägare av
kennel Ottey's


 

Jag är uppfödare av FCI & SKK registrerade  Welsh Corgi Pembroke.
 

Jag är född 1990 och uppväxt med hundar och mitt hjärta har alltid brunnit för djur.
Jag har varit med sen kenneln startade år 2000 och jag minns än idag våran första valpkull på collie lh som föddes 2001. Jag  princip bodde i valplådan då den va så stor att jag kunde ligga i den. Låg där och läste böcker och tom somnade en gång.
Efter det har det bara rullat på. Varit med om 19 collie valpkullar. Många utställningar, mh och korningar.
Ni kommer märka att det finns lite info och bilder kvar om våra collie min mor fött upp här på hemsidan. Det ligger kvar som ett litet minne.
Idag är det Welsh Corgi Pembroke som gäller.  Har dock två collie hanar som går här hemma födda -09 och -10
Jag blev delägare i kenneln 2016 ihop med min mor och början på 2017 valde hon att utträda helt ur kenneln så kvar står jag som ensam ägare till kenneln.

Förutom hundar så har jag alltid varit intresserad av hästar. Min första häst kom in i mitt liv när jag va 14 år gammal. Sen dess har jag inte varit hästlös.

Förutom jag så finns även min underbara, och den mest fantastiska personen jag vet, min man Magnus. Utan honom hade jag aldrig stått här som jag gör idag.
Vi delar samma intresse för hästarna och hundarna. Han är uppväxt med bordercollie och hans pappa var vallhundsinstruktör. Förutom hundar så växte han även upp med kor och hans far hade en besättning med mjölkkor som 2011 övergick till amkor. 2018 övertog jag och Magnus korna och hyr hans pappas gård.
Det viktigaste för oss är att våra djur mår bra och att dem är lyckliga.
Utan djur skulle våra liv vara mycket tomma.
Hundarna bor inne i huset och få dagligen promenader i skogen och har även tillgång till en stor hundgård och de får även vara lösa på gårdsplan med oss. För oss är hundarna våra familjemedlemmar och det är viktigt att de få uppmärksamhet och tiden de behöver varje dag

Förutom att våra djur får det bästa tänkbara så är det även viktigt för mig att få en bra kontakt med blivande valpköpare och även behålla den efter valpköpet. Jag vill att man ska känna sig bekväm och trygg med mig som uppfödare, för känns det inte bra så kommer det inte bli bra efter valpköpet heller. Jag vill inte att man ska köpa valp från mig för att bara få en valp, då får ni leta vidare. Jag vill endast sälja till seriösa valpköpare som planerat, läst på om rasen och verkligen tänkt igenom det blivande valpköpet helst 2 eller 3 gånger.


Kenneln ligger belägen i Jönköpings län.


Starten
Första Collien kom in i mammas liv 1980
och hon hette Speedlines Katitzy

1996 kom
KORAD SE UCH
Speedlines
Southwind Rose,
kallad Ottey in i våra hjärtan.
Kennelnamnet uppstod efter henne.

2013 kom vår första Welsh Corgi Pembroke, Konvaljens Finest Fiona instormandes i våra liv.
Och vi fastnade direkt för rasen!! Och i samband med det valde vi att avsluta aveln på Collie.

Kenneln kontrollerades 2018 och är GODKÄND AV LÄNSSTYRELSEN och övrig djurhållning fanns inget att anmärka på.


 

Jag och en collievalp år 2009
Magnus med Ottey's Fashion In Gold, Cocco Funny Pem och Redfordhill Magic Agent

Här är jag inte mer än några år gammal och myser ihop med min systers Cocker spanielvalp